> Pindakaasreis > Loods X (8-12)

Loods X (8-12)

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen bij onze Loods X. We nodigen je van harte uit tot het lezen van onze visie. We dragen deze visie iedere dag uit. Jouw kind verdient onze maximale inzet!

Wij doen iedere dag “Alles voor een blij gezicht”


Onze Loods X 8-12 jaar bestaat uit 2 stamgroepen:

Loods X 
Loods X is een BSO voor kinderen van 8-12 jaar die gevestigd is aan onze hoofdlocatie. Deze BSO is gericht op uitdaging en exploratie. De volgende en laatste stap tot het voortgezet onderwijs! Zelfstandigheid en eigenaarschap staat hoog in het vaandel. Zo kunnen kinderen zelf koken, video’s en muziek maken, creatief bezig zijn in de doe ruimte en heerlijk buitenspelen in de grote tuin.


VISIE OP ONZE XPERIENCE BSO

Loods X is een buitenschoolse opvang met een uitdaging. We willen dat kinderen na een dag op school, zich prima kunnen ontspannen en vermaken. Om dit te kunnen realiseren heeft Pindakaas grote Xperience BSO-ruimten. Deze ruimten zijn uitdagend ingericht met verschillende hoeken waarin kinderen kunnen ontdekken en experimenteren: een gamehoek, een chilpitt, een kookhoek, een doe-ruimte waar proefjes en experimenten gedaan kunnen worden en een studio voor zang en video opnames. Daarnaast is er door de hele ruimte mogelijkheid om (gezelschaps)spelletjes te doen of rustig een boek te lezen. Daarnaast hebben wij een grote buitenruimte.

Kinderen leren door kennis te maken met de echte wereld. Daarom willen we kinderen zelf laten koken, experimenten doen en zelf video’s laten maken. Onze Xperience BSO is een echte beleving, iedere dag weer. We willen kinderen continu uitdagen om nieuwe dingen te doen, zien en proberen.

Voor kinderen vanaf een jaar of 8 a 9 is het vaak niet zo stoer meer om naar een BSO te gaan. Wij wilden hier iets aan veranderen. Een plek creëren, speciaal voor deze leeftijd, gericht op uitdaging, stimuleren tot volwassenheid en met als hoofdaspect “stoer!

”Een eigen plek met leeftijdsgenoten, waarin het hen aan niets ontbreekt. Loods X is een stoere, gave, innovatieve plek waar kinderen van 8 t/m 12 jaar niet meer weg willen. Loods X biedt kinderen in deze leeftijd een middag vol uitdaging. In onze doe-ruimte staat om de aantal weken een thema centraal. Binnen dit thema worden activiteiten volledig uitgewerkt en voorbereid. Dit kan zijn: het ontwerpen en maken van eigen kleding, laboratorium proefjes doen, het maken van een robot of bijvoorbeeld een kunst thema.

In onze vlogruimte hebben de kinderen de mogelijkheid om zelf een vlog of video op te nemen voor het green screen. Op de computers kunnen deze filmpjes worden bewerkt, kan er muziek onder gezet worden of kan er zelf zelf iets ingezongen worden! Kennismaken met techniek was nog nooit zó leuk. Naast deze aparte ruimtes biedt loods X in de gezamenlijke ruimte ook genoeg uitdaging. de kinderen kunnen gamen of een film kijken op een groot scherm, even rustig een boek lezen of muziek luisteren in de lounge-hoek, of een gezelschapsspel doen aan tafel.

Een batterij gestuurde auto maken met technisch lego of een stop-action filmpje maken op de tablet houdt ze uren bezig! Ook kunnen groepjes kinderen via de touchscreen tv in de keuken een leuk recept uitzoeken om te maken. Ingrediënten klaarleggen en.. koken maar!
Loods X is de complete beleving, uitdaging en Xperience, voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Lees meer


Brengen naar buitenschoolse activiteiten

Kinderen hebben na school vaak nog veel activiteiten zoals sporten, muziekles en/of zwemles. Omdat het kan voorkomen dat dit valt op de dagen dat ouders/verzorgers moeten werken, is er bij ons de mogelijkheid dat we kinderen brengen.

“Beau heeft muziekles om 16.30 uur. Onze pedagogisch medewerker brengt Beau naar muziekles en haalt Beau weer op.”

We willen ouders/verzorgers maximaal ontzorgen, bijvoorbeeld door het bieden van goede opvang bij onverwachte momenten: een studiedag, een lange file onderweg naar huis, een extra dag moeten werken, een onregelmatige dienst. Dit alles begint ermee dat onze organisatie ten dienst staat van de kinderen en van onze pedagogisch medewerkers. We hebben in onze organisatie korte lijnen met elkaar en een kleine backoffice. We houden ervan snel besluiten te nemen ten behoeve van ouders/verzorgers en kinderen. In principe zeggen we altijd ‘ja’ tegen een verzoek tot extra opvang op moment dat de ouder omhoog zit, ook al is het op de dag zelf. Op moment dat de groep te groot wordt in het belang van de kinderen, schakelen we een extra beroepskracht bij en hebben we de mogelijkheid om een extra ruimte van de Sport BSO te betrekken.


VISIE OP DE ONTWIKKELING VAN KINDEREN

Kinderen zijn unieke individuen met een eigen persoonlijkheid. Ieder kind legt een eigen route af naar volwassenheid. Pindakaas wil die route actief stimuleren. Zo bieden we activiteiten aan die de kinderen stimuleren te leren, te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen.

Hierdoor krijgen kinderen ook een vertrouwde band met de pedagogisch medewerkers. Een kind dat zich veilig voelt is een kind dat openstaat voor nieuwe prikkels en hierdoor makkelijk leert. Met dit als randvoorwaarde streven wij naar een veilige en educatieve opvang.

Bij Pindakaas hanteren we twee leeftijdsgroepen (van 4 t/m 7 jaar en van 8 t/m 12 jaar). Dit doen we omdat kinderen per leeftijdsgroep andere behoeftes hebben en we op die manier emotionele veiligheid kunnen bieden en de persoonlijke competentie van kinderen maximaal kunnen ontwikkelen. Lees meer


DE ROL VAN ONZE PEDAGOGISCH MEDEWERKERS

Onze pedagogisch medewerkers spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de kinderen. Zij bieden als professional de mogelijkheden en uitdagingen aan kinderen om zich te ontplooien en hun eigen weg te zoeken in de samenleving en bij Loods X. Zij nemen een deel van de opvoeding voor hun rekening. Ook hebben zij een belangrijke voorbeeldfunctie voor kinderen en een adviserende rol voor ouders. Onze medewerkers zijn zich bewust van de normen en waarden van de organisatie en handelen daarnaar. Samen met ouders staan zij in een pedagogische driehoek, waarbij het kind bovenaan staat. In pedagogisch partnerschap bekijken zij samen met ouders wat het kind nodig heeft en hoe zij daarin kunnen bijdragen.

De basis van ons handelen is het bieden van een gevoel van emotionele veiligheid aan het kind. Hierbij is een vertrouwensrelatie met onze pedagogisch medewerkers onmisbaar. Vanuit een veilige basis durven en kunnen kinderen de wereld te ontdekken. Wij willen kinderen helpen zichzelf te leren kennen, zelfstandig te worden en een positief zelfbeeld te hebben. Ieder kind is volgens ons uniek en waardevol. Wij accepteren kinderen zoals ze zijn en hebben vertrouwen in het vermogen van kinderen.

De pedagogisch medewerkers zijn de veilige haven voor de kinderen, waar zij tijdens het spelen met leeftijdsgenootjes en zelfstandig spelen, altijd bij terecht kunnen. Dit noemen we de cirkel van veiligheid: Lees meer


Schoolvakanties

Kinderen zijn er op schoolgaande dagen maar een paar uurtjes, maar in de vakantie zijn ze er de hele dag. Kinderen hebben gemiddeld 9 weken per jaar meer vakantie dan hun ouders/verzorgers. Wij zorgen ervoor dat kinderen die weken ook al een vakantiegevoel hebben. Zo hebben we in de vakantie altijd uitjes gepland in combinatie met een thema. Ook voor ouders/verzorgers is het een fijn gevoel als ze weten dat hun kind een leuke dag heeft.

“Wij gaan graag een stap verder en houden van nieuwe uitjes. Zo hebben we met een groep kinderen een bezoek gebracht aan een luchtballon. De kinderen mochten door de luchtballon heen lopen en ze hebben geleerd hoe het eigenlijk werkt, zo’n ballonvaart. Dit zijn uitjes waar kinderen niet over uitgepraat raken!”

 

Onze BSO-opvang loopt door tijdens de schoolvakanties, de kinderen zijn op hun reguliere opvangdag welkom vanaf 07.00 tot 18.00 uur. Dit zijn lange dagen. Om de vakanties in goede en vooral leuke banen te leiden, is er een event &
activiteitencoördinator die voor alle dagen een programma samenstelt. Denk hierbij aan een pakkend thema, alle leuke uitjes en bijvoorbeeld sportieve en buiten activiteiten.

DAGPROGRAMMA XPERIENCE BSO

14:00 -

Binnenkomst

Vanaf 14.00 uur (en woensdag en vrijdag vanaf 12.00 uur) worden de kinderen die gebruik maken van de naschoolse opvang opgehaald van school. Vanaf dit moment starten we met twee basisgroepen.

14:30 -

Groente, Fruit en spelen

Zodra de kinderen binnen zijn, drinken we gezamenlijk een beker water en eten we een groente/fruit snack. Hierna kunnen de kinderen een activiteit kiezen, bijvoorbeeld buiten spelen, gamen, koken, naar de doe-ruimte, video’s maken, computeren, een gezelschapsspel of met constructiemateriaal/technisch lego spelen. De kinderen mogen zich inschrijven voor deze activiteiten zodat iedereen aan de beurt komt. Tijdens deze activiteiten doen we actief met de kinderen mee.

15:30 -

Een snack en wat te drinken

Om 15:30 is het tijd om aan tafel
te gaan en krijgt iedereen
van ons een beker met ranja
om te drinken en een lekker
biscuitje om op te eten.

15:45 -

Een activiteit kiezen en naar buiten

De kinderen mogen weer een activiteit kiezen, we doen een gezelschapsspel of spelen met de verschillende materialen. Kinderen mogen ook naar buiten.

16:30 -

Avond eten

De kinderen die avondeten bij Pindakaas krijgen rond 16.30 uur
van ons een warme maaltijd. De andere kinderen kunnen ervoor kiezen om buiten of binnen
te blijven.

17:00 - 18:00

Naar huis

De kinderen worden door hun ouders/verzorgers opgehaald. Uitzondering is wanneer iemand verlengde opvang heeft aangevraagd en zijn of haar dochter of zoon tussen 18.00 uur en 18.30 uur ophaalt.

Waar staan wij voor

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Copyright 2024 - KDV Pindakaas | Ontwikkeld door Prodes - Arnhem