> Ons wenbeleid

Ons wenbeleid

WELKOM!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen bij onze Wensbeleid pagina. We nodigen je van harte uit tot het lezen van onze visie. We dragen deze visie iedere dag uit. Jouw kind verdient onze maximale inzet!


Wij doen iedere dag “Alles voor een blij gezicht”


U heeft altijd eerst bij ons een intakegesprek voordat uw zoon of dochter bij ons wordt opgevangen. We vinden dat om meerdere redenen belangrijk. We geven niet alleen graag informatie over Pindakaas, maar krijgen graag informatie over de kinderen en uzelf. Bij dit gesprek krijgt u alle informatie en een inschrijflijst. Maar nog belangrijker: we willen graag dat u en uw kind zich welkom voelen.

Uw kind mag 2 dagdelen komen wennen, zodat we aan elkaar kunnen wennen en elkaar leren kennen. Er is voor u de mogelijkheid om informatie uit te wisselen en vragen te stellen. Op de wendag wordt u en uw kind altijd ontvangen door een pedagogisch medewerker die boventallig op de groep staat. Op deze manier heeft onze pedagogisch medewerker daadwerkelijk vertrouwen te winnen en ondersteuning te bieden aan uw kind, zodat het zich veilig en vertrouwd gaat voelen in de groep.

Ouders/verzorgers kunnen bij voorkeur op de ochtend, als alle andere kinderen binnen zijn, hun kind brengen. Onder het genot van een kopje koffie/thee worden er zaken besproken zoals het dagritme van hun kind. Wanneer de ouders afscheid nemen geven wij altijd mee dat ze tussendoor gerust mogen bellen om te informeren hoe het met hun kind gaat.

We vragen ouders/verzorgers hun kind de eerste paar keer op tijd op te halen zodat hun kindje niet als laatste opgehaald wordt. Dit om het kind het vertrouwen te geven dat het altijd weer wordt opgehaald. Wanneer een kind moeite heeft om te wennen, dan spreken we met de ouders af om het aantal opvanguren langzaam op te bouwen.  Wanneer een kind erg verdrietig blijft, bieden we de mogelijkheid om het kind wat eerder op te halen. Ook hier spreken we met de ouders of om de opvanguren op te bouwen.

Als een kind van ons kinderdagverblijf naar de buitenschoolse opvang gaat, laten we het kind vooraf al mee lopen met de buitenschoolse opvang. Op deze manier raakt het kind vertrouwd met het dagritme en onze pedagogisch medewerker/kinderen van deze groep.  Het kind dat net naar de buitenschoolse opvang gaat, kan in de eerste periode altijd weer even terug naar de kinderdagverblijfgroep.

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Copyright 2023 - KDV Pindakaas | Ontwikkeld door Prodes - Arnhem