> Over ons

Over ons

Welkom op de website van KDV/BSO Pindakaas!

Wij zijn een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang met als doel dat uw kind hier met plezier naartoe gaat, zichzelf kan zijn, zich ontwikkelt, uitgedaagd wordt en met een glimlach weer naar huis gaat. Hierdoor kunt u als ouder/verzorger met een gerust hart gaan werken of andere activiteiten doen. Onze missie is:

“Pindakaas is de plezierigste plek voor kinderen van 0 t/m 12 jaar in Groenlo en omgeving.”


Waar staan we voor:

We staan bij Pindakaas voor waarden, die door kinderen, ouders en externe partners terug te vinden zijn in ons dagelijks doen en handelen. Dit zijn onze kernwaarden:

Passie

Iedereen bij Pindakaas heeft een passie voor kinderen. Onze medewerkers hebben hun droom gerealiseerd door elke dag met kinderen te mogen werken. Zij willen de kinderen uitdagen, entertainen, ontwikkelen, zich thuis laten voelen en vooral plezier laten beleven.

Plezier

Bij Pindakaas is alles voor handen om kind, ouder/verzorger en pedagogisch medewerker in staat te stellen er een topdag van te maken. Onze pedagogisch medewerkers zijn er voor de kinderen en kunnen de hele dag aan de kinderen besteden, wat resulteert in plezier.

Ontzorgen

We willen bereiken dat kinderen het onwijs leuk vinden om hier naartoe te gaan en dat ouders/verzorgers met een fijn gevoel naar hun werk gaan. Dit doen we door te voorzien in alle vragen en behoeften van ouder en kind. We ontlasten ouders/verzorgers door het bieden van actieve dagprogramma’s, vaste uitjes per week zoals gymles, muziekles van muziwijs, educatief bezoek van de halve maan, mogelijkheid tot avondeten, halen en brengen bij sporten, zwemmen en kinderfeestjes; door een vakantieprogramma in de weken dat ouders/verzorgers nog geen vakantie hebben; door de mogelijkheid tot wisselen van dagen en door de informatie-uitwisseling via de app. Wij hebben een coöperatieve houding en zijn servicegericht.

Flexibiliteit

We gaan mee met de tijd. We zien dat ouders/verzorgers steeds flexibeler gaan werken en de roep om flexibele opvang bij hen groter wordt. Wij bieden flexibele opvang aan, door mogelijk te maken om dagen te wisselen en door vervroegde en verlengde opvang aan te bieden. Bij ons kun je op de dag zelf altijd nog bellen als er zich onverwacht een opvangprobleem voordoet. Ook kunnen ouders/verzorgers een flexibel contract bij ons afnemen.

Uitdaging/ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk dat kinderen en pedagogisch medewerkers zich optimaal ontwikkelen en uitgedaagd worden. Zo willen we kinderen actief stimuleren, samen met ze spelen, ze een stimulerende omgeving aanbieden en investeren in onze eigen professionele ontwikkeling.

Innovatief

Pindakaas is een modern kinderdagverblijf en BSO waarvan kinderen en ouders zien dat we met de tijd meegaan. Om vooruitstrevend en uitdagend te blijven, experimenteren we met de nieuwste ontwikkelingen. Een voorbeeld is onze openluchttuin, waar je dezelfde dingen kunt ondernemen als binnen. De tuin is erop gericht om fantasiespel te stimuleren en zo realistisch mogelijk te maken. Een ander voorbeeld is onze Loods X, waar kinderen van 7 t/m 12 jaar alles kunnen ontdekken op het gebied van techniek, vlogs maken en robotica.

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Copyright 2024 - KDV Pindakaas | Ontwikkeld door Prodes - Arnhem