> Nieuws > Thema “In de dierentuin”

Thema “In de dierentuin”

We beginnen vanaf 27 juli met een nieuw thema: In de dierentuin! Het thema dierentuin sluit perfect aan bij de belevingswereld van kinderen. Want alle kinderen hebben wel een lievelingsdier.

We beginnen vanaf 27 juli met een nieuw thema: In de dierentuin!

Het thema dierentuin sluit perfect aan bij de belevingswereld van kinderen. Want alle kinderen hebben wel een lievelingsdier. We beginnen in de eerste week altijd met startactiviteiten om het thema te verkennen samen met de kinderen. Tijdens dit thema gaan we aan de slag met reken- en taaldoelen. Onder andere tellen, namaken en knutselen van voorbeelden en hoeveelheden staan centraal. Ook gaan we aan de slag met sociaal emotionele ontwikkeling; zoals samenwerken en opruimen van het dierenverblijf!

Voor de allerkleinsten maken we leuke sensorische bakken met allerlei materialen. Zij kunnen ontdekken, voelen en ruiken. Ook gaan we de verschillende dieren wassen met water en sop. Een super leuke sensomotorische activiteit en een leuke manier om samen de dieren te benoemen.

De peuters gaan ook een verblijf bouwen van softblokken, de dieren leren kennen door ze te benoemen en te sorteren en tellen. Ook doen we leuke zoekspelletjes, lezen we voor uit de themaboekjes en zingen we heel veel herkenbare liedjes. Ook maken we gebruik van een vertelplaat. Een vertelplaat is dé manier om met kinderen een gesprekje te starten over de dierentuin en de aansluiting te maken op hun eigen interesse. Ook kunnen we hiermee goed zien wat de kinderen allemaal al weten!

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Copyright 2023 - KDV Pindakaas | Ontwikkeld door Prodes - Arnhem