> Nieuws > Thema “Ik en het verkeer”

Thema “Ik en het verkeer”

Van week 10 t/m 16 hebben we bij Pindakaas het thema “Ik en het verkeer!” De themanaam zegt het eigenlijk al: we gaan het hebben over het verkeer! Volgens de

Van week 10 t/m 16 hebben we bij Pindakaas het thema “Ik en het verkeer!”

De themanaam zegt het eigenlijk al: we gaan het hebben over het verkeer! Volgens de richtlijnen van de methode startblokken is het belangrijk dat een gekozen thema aansluit bij de belevingswereld van kinderen en dat zij zoveel mogelijk de echte wereld leren kennen. Dit thema leent zich hier perfect voor, want kinderen nemen iedere dag deel aan het verkeer en door veel naar buiten te gaan leren we in de echte wereld!  


Pindakaas wordt omgetoverd tot heus verkeersplein dus we gaan lekker veel rijden op de motor, auto of step om in het echt te oefenen met al die verkeersregels. Daarnaast doen we een leuke verkeersbingo, verkeersmemory en gaan we op pad om verkeersgeluiden te speuren!  We knutselen verkeerslichten, en maken treintjes met vouwblaadjes! Met alle liedjes en de woordkaarten over dit thema, maken we het helemaal compleet.

We lezen veel voor uit het boekje “Anna in het verkeer” en deze krijgen de peuters ook mee naar huis om thuis nog eens te oefenen!

Wij hebben er veel zin in!

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Copyright 2024 - KDV Pindakaas | Ontwikkeld door Prodes - Arnhem