Pindakaas Peanuts Nijmegen

Yes! We zijn inmiddels druk bezig met de voorbereidingen om een nieuwe Pindakaas vestiging te starten: Pindakaas Peanuts!

Waarom Nijmegen?

Nijmegen is een gezellige, bruisende stad vol kansen voor de toekomst. Veel studenten vestigen zich er na de studie en starten er een gezin. Misschien ben jij daar wel onderdeel van, en op zoek naar de beste plek voor je (toekomstig) kind of kinderen. Na een ontdekkingsreis in de Achterhoek waarin we ruim 12 jaar ervaring hebben opgedaan in het vak, spreiden we onze vleugels om te kijken of ons unieke kinderopvangconcept ook in de ‘grote’ stad publiek heeft. Pindakaas Peanuts dankt zijn naam dan ook aan het feit dat het een kleinere versie is van wat we in de achterhoek al hebben opgezet.

De vestiging is te vinden aan de Hengstdalseweg 46 in Nijmegen, we starten daar een kinderdagverblijf met een groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar in huiselijke sfeer.

Look & feel
Na verbouwing zorgen deze frisse, warme kleuren en stoffen ervoor dat er een huiselijke sfeer te vinden is bij Peanuts. Comfort voor jong en oud, sfeerverlichting en speelhoeken die volop uitnodigen tot ontdekking!

Verticale groep 0-4 jaar
Bij Pindakaas Peanuts verblijven kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Onze pedagogisch professionals zijn allen opgeleid tot babyspecialisten. Zij hebben een totaalpakket aan competenties om de behoeften van iedere individuele baby te kunnen onderzoeken en het pedagogisch handelen op af te stemmen. We werken met kennis en passie voor kinderen, maar vooral ook vanuit ons hart. We streven ten allen tijde naar blije kinderen die vanuit een gevoel van veiligheid en welbevinden de uitdagingen die zij tegenkomen aan gaan en zich moeiteloos ontwikkelen. Van de ruime grondbox tot de klimkussens, de kruiptunnel en de kieskast, een dag bij Peanuts is een feestje!

Onze babyspecialisten zorgen voor een veilige basis, waar baby’s, dreumesen en peuters samen kunnen exploreren, groeien en waarbij ze hun eigen ik kunnen ontdekken. Met respect voor de autonomie van ieder kind, bieden wij alle kinderen wat zij nodig hebben. We gaan met kinderen op reis met als eindbestemming de basisschool! Onze VVE (Voor en Vroegschoolse Educatie) specialisten werken met het programma startblokken. In dit VVE programma wordt met thema’s gewerkt die inspelen op de belevingswereld van het jonge kind. De ruimte wordt met ieder thema omgetoverd zodat het optimaal aansluit, te denken aan een reisbureau voor thema wereldreis, of een winkel voor thema supermarkt. We bieden kinderen een educatieve doe- en ontdekkingsreis vol beleving, muziek, beweging, natuur uitjes en diverse thema’s.

* Foto’s betreffen een sfeerimpressie van hoeken en materialen, dit is een andere Pindakaas vestiging.

In speelhoeken die het echte leven nabootsen is volop ruimte voor imitatie- en rollenspellen, bijvoorbeeld in de huis-, bouw-, of verkleedhoek. De groep heeft een eigen buitenruimte waarin diverse speelhoeken terug komen zodat alle binnen spel ook buiten kan plaatsvinden.

Kernwaarden Pindakaas samengevat
Passie: wij maken onze droom waar door iedere dag met kinderen te mogen werken!
Plezier: een topdag voor kind, ouder en medewerker
Ontzorgen: we zetten graag een stapje extra om in zoveel mogelijk behoeften te kunnen voorzien!
Flexibiliteit: dagen ruilen, vervroegde of verlengde opvang
Uitdaging/ontwikkeling: de beste opleidingen voor onze medewerkers om jouw kind het allerbeste mee te geven, elke dag!
Innovatief: continu vernieuwend activiteitenaanbod, de nieuwste ontwikkelingen en de nieuwste kennis op het gebied van kinderen. 

Wij vinden het belangrijk dat de allerbeste kinderopvang voor iedereen bereikbaar en betaalbaar is. Daarom ontvang je met ons economisch model altijd de maximale kinderopvangtoeslag naar ratio van je inkomen!

Wat maakt Pindakaas uniek?
Pindakaas is een plek waar we ons volledig richten op de kinderen. We creëren een veilige plek waar kinderen zich in alle rust kunnen hechten, gaan samen op ontdekking uit en creëren unieke ervaringen binnen uitdagende thema’s die passen in de belevingswereld van de kinderen. We begeleiden spel door op het niveau van het kind mee te spelen en altijd beschikbaar te zijn voor behoeften of juist even lekker knuffelen. We dagen ze uit tot ontwikkeling en investeren graag in de relatie met kind, maar zeker ook ouder(s).
 
Als pedagogisch partner denken we ook graag met jou en je gezin mee. Een lange dag op je werk? Maak gebruik van onze verlengde opvang. Een dagje ruilen? Dat kan! Laat je kind of kinderen lekker een hapje mee eten, zodat je in de spaarzame uurtjes die je over hebt na een werkdag nog écht even tijd voor elkaar hebt. Maar ook bij moeilijke situaties zijn we er graag voor zowel ouder(s) als kind. Onze eigen gezinscoaches kijken graag met je mee naar wat er nodig is om een situatie te verbeteren, kosteloos en op maat voor jouw gezin!

Tijdlijn
De verbouwing is op dit moment volop aan de gang. We hopen op 1 augustus 2024 de deuren van Pindakaas Peanuts te kunnen openen!

Ontwerpen
De foto’s die je bovenstaand ziet zijn van één van onze vestigingen in de Achterhoek. Het geeft goed weer met wat voor materialen en hoeken we graag werken. Hoewel de kleurstelling net iets anders zal zijn, geeft het een goede impressie. Onderstaand het op maat gemaakt ontwerp van Peanuts! 

Neem gerust een kijkje op de website om te zien wat je kunt verwachten van de nieuwe vestiging. Ben je enthousiast en wil je een plekje reserveren? Schrijf je dan in! Voor meer informatie kun je terecht bij onze backoffice via info@kdvpindakaas.nl.